1945-ben Japán még az Egyesült Államok ellensége volt, pár évvel később, a Koreai háború idején viszont már a szövetségese. Ez az amerikai katonáknak is feltűnt.

Fáradságos utunk volt, mire eljutottunk az Itazuke légibázisra: vonattal átszeltük az Egyesült Államokat, majd a kaliforniai Travis légibázisról szállítottak minket Japánba. A tiszti negyedben szállásoltak el minket - kunyhókban, ahol a tornácon berendezett emeletes priccseken aludtunk. Emlékszem, hogy az első éjszaka elmerengtem a helyzeten, mielőtt mély álomba szenderültem volna. Utoljára 1945-ben gondoltam Japánra, amikor Okinawában vettem részt bevetésen. Most viszont Japán a szövetségesünk volt.

Egy szál alsógatyában, lepedővel takarózva aludtam. Reggel arra ébredtem, hogy egy szobalány áll a priccsem mellett. Hívjuk kulturális sokknak, vagy egyszerűen csak udvariasságnak, mindenesetre én két óráig nem keltem ki az ágyból, amíg a hölgy nem végzett teendőivel.
Japánban csak rövid időt töltöttünk. Innen ugyanis hosszú volt a repülőút célpontjainkig – át a Tsushima szoroson a dél-koreai Pusan kikötője fölött, majd északnak kellett repülni, el egészen a 38. szélességi fokig. Ezután bázisunkra már porzó üzemanyagtartályokkal tértünk vissza.
Egy hónapon belül alakulatunk egy dél-koreai bázisra költözött, a taegui K2-re. A Légi Gárda repülőosztályának pilótái körében nagy tiszteletre tettem szert. Valamennyien minimum 15 éves repülőmúltra, és legalább 3000 repült órára tekinthettek vissza, ennek megfelelően csillaggal és koszorúval ellátott szárnyakat viseltek veterán státuszuk megjelenítésére. Kezdetben sértve érezték magukat, amikor a koszorút WC-ülőkének hívtam, de rövidesen már értették sajátos humorérzékemet.
 
Mindenkit irigyeltem, aki a P51-et vezethette. Dögös gép volt, amit Harrison Storms, a North American egyik mérnöke tervezett, őt a későbbiekben módom lesz jobban megismerni. Storms a North American részéről a NASA X-15 rakétahajtású repülőprogramjának a vezető mérnöke volt. És amikor a North American megkapta a szerződést a NASA-tól az Apollo holdkomp megépítésére, Stormst bízták meg a projekt felügyeletével.  

(A fenti részletet Wally Schirra "Schirra's Space" c. könyvéből fordítottuk magyarra.)