Egy motortűz miatt megvadult Mr. Málészáj gépágyúja, és szétlőtte a Vöröskeresztnek dolgozó hölgyek száradó fehérneműjét. Ennek csak a pilóták örültek; a "vöröskeresztes" nők lenéztek őket.

"Nehéz megjósolni, ki hogyan bírja a feszültséget. Volt egy srác az F84-es vadász-században, a Fenegyerek, AZ amerikai fiú, és egy másik, ő volt Málészáj. Igencsak nagy volt a kontraszt kettejük között. Fenegyerekünk igazi védőalkat volt, ezenkívül még jóképű és nagyhangú is – a kiképzés során valóságos veterán lett belőle. Málészáj viszoont – a modern terminológiát használva - egy beszari alak volt. De amikor Koreába kerültünk, Malészáj lett a század legjobb vadászpilótája, Fenegyerek viszont két küldetés után inkább lehámozta magáról pilótajelvényét. (Érdekes párhuzam, ha 1988 politikájára gondolunk.)

Danny Balmer volt Mr. Málészáj neve, és mi tagadás úgy is nézett ki – alacsony volt, törékeny és halkszavú. De Danny bevetés közben tigrissé alakult. Egy nap Taegu-i bázisunkon már a felszállópályán üldögélt, készen arra, hogy a JATO-palackokkal és két darab, egyenként 225 kilós bombával a fedélzetén felszállhasson (F84Es-eink besorolása vadászbombázó volt).

Hirtelen felrobbant a gép motorja, ami az Allisonokkal elég gyakran megesett, és Balmer, aki egy csurig tankolt gépben üldögélt, jól tudta, hogy eljött a gyors búcsú ideje. Kimászott a pilótafülkéből, és végigfutott a szárnyon. Eközben .50 kaliberű gépágyúi a hő hatására tüzelni kezdtek. Az egyik közeli sátorban egy őrmester enyhén megsebesült, amikor leesett a székéről: a géppuskasorozat ugyanis kilőtte a széke lábát. A másik sérült Balmer volt, aki vagy a kezét, vagy a lábát törte, amikor leesett a szárnyról.

Én még repültem, amikor az eset történt, de később megtudtam a részleteket. Sokáig nevettünk a történeten, különösen a végén. A sortűz ugyanis cafatokra tépte a Vöröskereszt női személyzete által száradni kiakasztott harisnyákat és bugyikat. Társaimmal azért derültünk ekkorát, mert ezek a hölgyek lenéztek minket: az ezredesi rang alatt senkivel nem álltak szóba."

(A fenti részletet Wally Schirra "Schirra's Space" c. könyvéből fordítottuk magyarra, a képen egy F84-es látható egy koreai bázison; ide kattintva az Apollo 11 asztronautája, Neil Armstrong társa mesél.)